Loading...
Bundesliga 2017-07-13T08:50:12+00:00

VÄLKOMMEN TILL BUNDESLIGA

– Bästa publiktrycket i Europa?

En gång, inte så länge sedan, ansågs Bundesliga var en dussinliga. Ok men inte mer. Idag är det inte så. Bundesligas attraktion ökar för varje år. Många faktorer spelar in men de låga biljettpriserna och de moderna arenorna samt att det är ”ordning och reda” lockar många, främst från vår del av världen.

Idag anses Bundesliga vara topp 4 i världen och det är en produkt som säljer och lockar fler och fler sponsorer. Fulla läktare och härlig stämning varje lördag klockan 15:30 ger en obeskrivlig fotbollsupplevelse och det gör ju ingenting att de tyska lagen går långt i europaspelet. 1963, Västtyskland var ännu var ungt, grundades denna liga för att ” ge det tyska folket något roligt i uppbyggnaden av landet” som de sa.

Det kan visserligen vara en skröna men ett annat faktum är att efter Västtyskland åkte ur VM 1962 i Chile så fick de styrande nog och nu fick det vara slut på de regionala ligorna med amatörer. Nu skulle landet få en proffsliga och den skulle täcka hela landet. Som historien har visat så var skapandet av en gemensam nationell liga en vinnande strategi och 9 år senare, 1972, stod Västtyskland som Europamästare och två år senare världsmästare på hemmaplan.

Den tyska fotbollshistorien är en mäktig historia och merparten av de tyska stjärnorna kommer från den inhemska ligan. Världsmästare 4 gånger och är alltid långt framme i alla turneringar som landslaget deltar i.

Klubblagen i dagens Bundesliga har fina förutsättningar för att lyckas. De sköts oftast på ett professionellt sätt och de lockar till sig fler och fler toppspelare. Många åker till de tyska klubbarna för att tittat på deras ungdomsakademier som anses vara världens främsta.

Den helhet som Bundesliga är ska vi fortsätta att uppskatta. Det är bra för fotbollen. Dessutom är Tyskland som land mycket att erbjuda i form av mat, dryck och sevärdheter.

Avstånden är inte långa och när du tänker på det så är vi grannar. Och man ska ju besöka sina grannar då och då. Gör det.

Fussball für alle! Ok? Spitze! Wilkommen! Tschüss!

KOMMANDE MATCHERDenna kategori saknar events för tillfället. Kontakta oss gärna på kontakt@tailorevents.se om du saknar något speciellt event/match.