Våra senaste events

Vår vision är att bli det ultimate skräddarsydda concierge service alternativet. Kika över vårt utbud och låt oss veta ifall ni har några frågor.
Utforska nu
Skriv vad du söker efter:
Your One-Stop Shop

New York City FC vs. Chicago Fire

Tailor Events / Okategoriserad  / New York City FC vs. Chicago Fire

New York City FC vs. Chicago Fire

Hej! Följ med mig, Klara Berggren, när jag åker runt på olika sportevent i New York för att hissa (alternativt dissa) vad man ska (alternativt inte ska) göra för att få den absolut bästa sportupplevelsen.

Processed with VSCO with f2 presetVi börjar med att ta oss till den legendariska arenan Yankee Stadium som är belägen i the Bronx, ett stenkast från New York City. Kvällen till ära mötte New York City FC Chicago Fire vilket i och för sig inte var den hetaste och mest spännande matchen i MLS med tanke på lagens placering i ligan (New York FC ligger tvåa och Chicago Fire ligger sist). Men då många av lagen i MLS, inte minst New York City FC, har lyckats lockat till sig flera riktiga stjärnspelare kan det inte bli annat än lyckat. Jag menar, vem vill inte se spanjoren David Villa göra två mål och en assist i en och samma match? Vilket var precis vad som hände i denna match fredagen den 23e september. Slutresultatet i matchen blev 4-1 till New York City FC och stämningen var såklart på topp hos alla New York-bor som för varje dag blir mer och mer intresserade av den europeiska fotbollen.

Trots att Yankee Stadium från början är byggt för baseball funkar den absolut till fotboll också. Visst kan man bli lite förvirrad över hur planen är placerad med tanke på den trekantiga formen av gräsmattan, men med en grym arena som tar över 54 000 människor ska man inte klaga. Maten på arenan får en klar tiopoängare då det finns precis allt man kan tänka sig. Klassisk ”match-mat” i form av hamburgare och korv blandas med mer lyxiga restauranger och barer i alla olika former och typer. Ett tips för besökande är dock att alltid ta med kontanter. Vill du exempelvis köpa en påse (snarare kasse) med riktiga amerikanska popcorn bestående av hela 2200 kalorier, eller hemmagjord lemonad med glasskulor i (ja, det finns att köpa) måste du betala med kontanter. Pop-up shops och stånd är uppställda överallt där du kan köpa kepsar, t-shirts, mössor och allt därtill med New York City FC loggan på. Trots att arenan är dominerad av baseballaget Yankees måste jag ge dom cred för förvandlingen de gör inför varje fotbollsmatch.

Nu till något du som besökande INTE ska göra. Ta INTE bil dit. I två timmar satt vi i bilkö från Brookville på Long Island som ska vara en 30-minuters resa för att sedan betala 35 dollar i parkering. Tåget går snabbare, är billigare, och dessutom blir det mer känsla att åka till matchen med resten av New York borna. Och oroa dig inte för stökiga supportrar, dom existerar inte här.

Processed with VSCO with f2 preset

Allt som allt bjöd Yankee stadium och New York City FC på en upplevelse i världsklass!

Inga kommentarer

Ledsen, kommentarsfältet är stängt för tillfället.